Träna på gym och kom i form!

Träningstips gym

Gymträning är för närvarande en av de mest populära och vanligast förekommande formerna av träning. Detta av ett flertal anledningar. I stort sätt allt som behövs för din träning finns att tillgå på en och samma plats.

Dessutom kan professionell hjälp från personalen nyttjas vid behov och förutom den träningsinriktade biten är gymmet även en samlingspunkt för umgänge.

Nedan följer tips och råd för ett lyckat resultat med din gymträning:

En uppvärmning borde åtminstone pågå i tio minuter före det att träningspasset startar och ska delas in i två avsnitt, där det första fokuserar på hjärta och lungor (jogging) och det andra på de avsedda muskelgrupperna (tänjning/stretching).

Sätt upp realistiska mål med din träning tillsammans med en professionell instruktör och fullfölj träningen för en garanterad tillfredställelse. Be gärna personalen visa upp olika tekniker, andningar och metoder för att få bästa möjliga reslutat utav övningarna, samt för att undvika olyckliga skador. Att träna och samarbeta tillsammans med en vän är också ett bra sätt för att få ut som mycket av övningarna som möjligt.

Utöver en bra kosthållning är sömn och vila extremt viktigt för återhämtning och uppbyggnad av muskelvävnad. Förtäring och avkoppling rekommenderas på fasta tider, där sömn åtminstone fordras i sex till sju timmar. Musklerna å andra sidan behöver cirka 48 timmar på sig för att återhämta sig till fullo efter ett träningspass, vilket innebär att andra muskelgrupper kan och bör tränas under denna period.

Genom att följa dessa enkla träningstips kommer du väsentligt kunna förbättra resultaten av din gymträning!

Våra annonser: